Våren är här - jolleverksamheten kör igång

  • 12 mar 2023

Nu närmar sig våren med stormsteg!

Redan nu på tisdag 14 mars kör vi igång jolleverksamheten för säsongen för alla jolleseglare, pirater och föräldrar.

Hoppas att ni har noterat att vi i år fått en ny hemsida. Den kanske största nyheten är där att vi har lagt upp de olika träningsgrupperna så att man direkt kan anmäla sig till respektive grupp.  Så gå in på hemsidan Vänersborgs Segelsällskap (vanersborgsss.se) under "Anmälan" och anmäl dig till årets träning. Observera att man måste vara inloggad för att göra det.

Då det fortfarande är lite väl mörkt och kallt på vattnet börjar vi med teorikvällar under mars för att sedan påbörja segling på vattnet lite senare. Se kalender för respektive träningsgrupp på hemsidan.

Vad skall vi då gå igenom? 
- Grön grupp (nybörjargruppen) skall lära sig lite delar på båten på ett lekfullt sått ev.lite pyssel samt seglingssätt och kanske lite kluriga ord som vi använder inom seglingen för att underlätta när det är dags att komma ut på vattnet.

- Blå grupp (fortsättargruppen) skall gå igenom lite trimm och båthantering samt nöta lite på sina regelkunskaper. Tänker även att det börjar bli dags att klura ut några mål för vad man vill med säsongen 2023.

- Röd/svart grupp (tävlingsgruppen) skall sätta träningsmål för 2023 och ha lite regel och taktikutbildning. Tanken är även att röd/svart skall hjälpa till med lite utbildning och vara faddrar åt de nya seglarna. Gruppen startar även någon vecka tidigare på vattnet än övriga grupper 28/3.

Teori kvällarna avslutas med lite fika ev. Macka

Vid ev. frågor tveka inte på att höra av er.

Frågor om Träning: Fredrik Lindqvist 070-9468171,  fredrik_lindqvist@outlook.com

Frågor om Anmälan och Hemsida:  Peter Skogh 0703-78890, peter.skogh@outlook.com