Poängsegling

Vår och höst arrangerar vi Poängseglingar på onsdagar.

Det är en chans för seglare att motionera mitt i vardagen, och vi drar igång med skottet runt 18.30 när alla hunnit ut i båtarna efter jobbet/skolan/... eller vad det vara månde.

För det mesta är det ett prestigelöst andninigshål och tillfälle att tävla på sina egna villkor eller mot varandra. Vi kör gemensam start, men med omräknad seglad tid enligt SRS-tabellen  (före detta LYS). Alla gläds när en båt dyker upp som inte varit med på länge. Vi försöker hålla seglingarna under 90 min så att vi hinner med att snacka lite över en kopp kaffe i klubbstugan efterråt.

Oftast är besättningen "shorthanded" så intresserade gastar kan sätta upp sitt namn på anslagstavlan, eller helt enkelt bara komma ner, så är chansen hög att du får plats ombord. Du behöver vara hyfsat kunnig på hur det går till ombord, men ingen kappseglingsvana behövs.

Kappseglingsmässigt får vi varierande förhållanden på Vänerns vardagskvällar. Det kan vara att hitta rätt väg i en mojnande sjöbris, eller varför inte tajma en spinnackergipp i höjd med Bastungens krabba medsjö under en höstlig nordostan. Förvånansvärt ofta blir det sekundstrid och tät segling, vilket tyder på att banan varit rättvis och utslagsgivande, även med start och målgång inne i hamnen.

Några av klubbens eldsjälar brukar hjälpa till med start och målgång och efteråt samlas vi i klubbhuset för fika och eftersnack.