Om oss

Vänersborgs Segelsällskap samlar seglarna sedan 1909

Vänersborgs Segelsällskap, VSS (Svenska Seglarförbundets förkortning är VäSS), är en förening med drygt 300 medlemmar. VSS är en mycket aktiv förening som engagerar både jolle- och kölbåtsseglare. Under vår och höst anordnas det seglingar för kölbåtar inom klubben på vardagskvällar (poängseglingar). Tisdagar och torsdagar tränar jolleseglarna. Vårsäsongen för jollar avslutas med det traditionella och alltid lika populära Sikhallslägret.

VSS har en fin tradition att arrangera regattor av olika slag. Tack vare duktiga och mycket engagerade medlemmar blir det som regel fina och sportsliga arrangemang som gläder både gäster som Vänersborgare.   

Klubben äger anläggningar, vilka medlemmarna ställt upp och byggt med egna krafter. Klubbhuset Sanden används året om. Vintertid ordnas aktiviteter som temakvällar, teorikurser och mycket annat. Sikhall är klubbens ”uthamn” och besöks av såväl medlemmar som gästande båtar under sommarsäsongen. Därifrån startar också höstens kölbåtsseglingar, Sikhall Sprint Race med avslutande kräftskiva och nattseglingen.

Vänersborgs Segelsällskap som grundades 1909, är en mycket aktiv förening med stor satsning på våra ungdomar. Våra medlemmar är vår största tillgång och kommer att vara så även i framtiden.