Seglarskola

Under sommaren anordnas det seglarskola vid våran anläggning på Sanden i Vänersborg. Seglarskolan bedrivs som dagläger och vi välkomnar både nybörjare och fortsättare.

Under veckan blandar vi teori, praktik och lek utifrån Svenska Seglarförbundets kursplan för seglarskola.

Nybörjarkurs: Under nybörjarkursen får du lära dig att gasa och bromsa med segelbåt och hur vindens riktning påverkar oss som seglar. Du får också lära dig delarna som finns på en segelbåt, vad de är till för och hur du förbereder allt för att gå ut och segla. Dessutom får du under nybörjarkursen lära dig att lägga till med segelbåt och hur du ska justera seglen beroende på vindens riktning. Vi provar på och upptäcker segling.

Fortsättningskurs: Under fortsättningskursen lär du dig de olika seglingssätten grundligt. Vi befäster de kunskaper du fick under nybörjarkursen, förfinar manövrar och lär dig nya moment. Kursen kommer att i stor utsträckning individanpassas efter seglarnas behov och utgår ifrån Seglarförbundets kursupplägg för fortsättningskurs och Grön kappseglingskurs.


Sommarseglarskola

Varmt välkomna till sommarens seglarskola!

Vi lär oss segla i optimistjolle. 

Seglarskolan vänder sig till ungdomar 8-13 år. Krav är att barnet ska kunna simma 200 meter och de bära flytväst i alla lägen.

Vi ses vid vårt klubbhus på Sanden kl 9.00 första dagen, då vi börjar med att barnen lär känna varandra och båten. Mitt på dagen äter vi medhavd matsäck gemensamt och kl 16.00 slutar seglarskolan. Seglarskolan anordnas som ett dagläger från kl 9-16, seglarskolan slutar lite tidigare sista dagen, då bjuds även föräldrarna in till en gemensam avslutning. Från och med dag två finns det möjlighet att lämna barnen kl 8.00. 

För dig som har egen optimistjolle erbjuder vi en rabatt med 350 kr. Ange rabattkod: OPTIMIST vid bokning. Ange också i anmälningsformuläret att du har egen båt.

Vi har som mål att kunna erbjuda seglarskola under alla angivna veckor, men vi förbehåller oss rätten att ställa in en vecka med för få anmälda. Kan vi inte erbjuda ert förstahandsval tar vi kontakt för att se om vi kan hitta en annan lösning.

Efter en veckas sommarsegling är man välkommen att fortsätta i grön grupp till hösten om man vill.

OBS du måste registrera dig i vårt medlemssystem för att anmäla dig till vår seglarskolan, men du blir inte automatiskt medlem. Ingen medlemsavgift kommer att faktureras. När är du anmäler ditt barn måste vara inloggad med barnets personnummer