Läger

Läger för jolleseglare anordnas både av Vänersborgs Segelsällskap, andra klubbar och förbunden.


Sikhallslägret

Vänersborgs Segelsällskaps har i snart sextio år avslutat varje vårsäsong för jollar med ett mycket uppskattat så kallat "Sikhallsläger". Närmare bestämt efter skolavslutningen i mitten på Juni. Det betyder massor av kul segling i tre dagar för upp till sjuttio barn och ungdomar, det är årets stora begivenhet för de lite färskare seglarna. Lägret hålls i vårt Klubbhus och gästhamn i Sikhall.

Lokala liksom inhyrda tränare står för träningen men också föräldrars medverkan är viktig. Alltså tre härliga seglingsdygn på perfekta vatten strax under Gällö Udde två mil eller sju distansminuter norr om Vänersborg vid Sikhallsviken där klubben äger en fantastisk anläggning. Deltagarna delas upp i olika grupper beroende på färdigheter och båttyp.

Lägret är öppet för alla seglingsintresserade barn och ungdomar i regionen. Simkunnighet, egen båt och gällande medlemskap i svenskt segelsällskap, är enda deltagarkraven. Goda möjligheter finns för intresserade föräldrar att "hänga med " som hjälpredor eller bara för att njuta en fantastisk miljö under några dagar. Missa inte den omtalade föräldraseglingen samt grillning och lekar på land.

Piratseglarskolans äventyr får en spännande upplösning bland öarna. Piratgruppen inbjuds till en härlig avslutning, dock bara över dagen, med lekar och grillning.