Hoppa till sidans innehåll

Segelsällskapet


Vänersborgs Segelsällskap samlar seglarna sedan 1909

Vänersborgs Segelsällskap, VSS (Svenska Seglarförbundets förkortning är VäSS), är en förening med drygt 300 medlemmar. VSS är en mycket aktiv förening som engagerar både jolle- och kölbåtsseglare. Under vår och höst anordnas det seglingar för kölbåtar inom klubben på vardagskvällar (poängseglingar). Tisdagar och torsdagar tränar jolleseglarna. Vårsäsongen för jollar avslutas med det traditionella och alltid lika populära Sikhallslägret.

VSS har en fin tradition att arrangera regattor av olika slag. Tack vare duktiga och mycket engagerade medlemmar blir det som regel fina och sportsliga arrangemang som gläder både gäster som Vänersborgare.   

 

Klubben äger anläggningar, vilka medlemmarna ställt upp och byggt med egna krafter. Klubbhuset Sanden används året om. Vintertid ordnas aktiviteter som temakvällar, teorikurser och mycket annat. Sikhall är klubbens ”uthamn” och besöks av såväl medlemmar som gästande båtar under sommarsäsongen. Därifrån startar också höstens kölbåtsseglingar, Sikhall Sprint Race med avslutande kräftskiva och nattseglingen.

Vänersborgs Segelsällskap som grundades 1909, är en mycket aktiv förening med stor satsning på våra ungdomar. Våra medlemmar är vår största tillgång och kommer att vara så även i framtiden.

 

Styrelsen

 
Uppdaterad: 24 MAR 2018 10:24

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten