Hoppa till sidans innehåll

Seglingsprogram 2012


Kölbåtskommittén har nu fastställt ett seglingsprogram för den kommande säsongen som finns i kalendern här på hemsidan, både i den allmänna aktivitetskalendern och som ett separat excel-dokument.

Programmet är dock inte ristat i sten utan vi har stora möjligheter till att vara flexibla. Vad det i slutändan blir av det beror till stor del på uppslutning vi får från medlemmarna. Jag vill här ge en inblick i hur diskussionerna gick när vi kom fram till programmet och hur det är tänkt lite mer i detalj.

 

Vårens onsdagsseglingar.

CB-Sprint

Vi inleder under maj månad med Sprint Race med våra CB-båtar. Erfarenheten har visat att det brukar vara mycket svårt att få tillräcklig uppslutning av kölbåtar under våren för att kunna ha SRS(LYS)-seglingar. Om det trots allt skulle finnas ett intresse för detta under våren har vi inga problem med att fixa även detta under onsdagskvällarna eftersom det ändå finns folk på plats som kan ordna start och målgång.

Vi är ett gott gäng som tycker att Sprint Race är en mycket rolig form av segling men vi ser gärna att fler medlemmar upptäcker hur kul det är. Vi har inga fasta besättningar utan delar in oss tll lämpliga båtlag, olika från gång till gång. För den som känner sig lite osäker finns det därför goda möjligheter att få segla med någon mer erfaren. Som vanligt avslutar vi med samkväm i klubbhuset med en enklare förtäring.

Träning med H-båtar

Som ett led i förberedelserna inför H-båts SM planerar vi träningar på onsdagskvällarna i juni. Här kommer det att bli möjlighet att trimma och öva på båtfart och manövrering.

Poängseglingar höstserien

Vi kör en traditionell "LYS"-serie. Förra året hade vi relativt bra uppslutning och vi måste jobba för att det blir ännu bättre i år. Med tillräckligt många intresserade seglare borde vi också se till att hålla igång CB-båtarna. Dessa kan ju antingen vara med i den vanliga poängserien eller segla separat Sprint. Eftersom CB-båtarna har visat sig ha svårt att hävda sitt handikapp (SRS,"LYS") bör vi ge dem ett lokalt, lägre "LYS".

Sikhall Sprint Race + tillfartssegling

Lördagen 18:e augusti är det dags för Sikhall Sprint Race med efterföljande kräftskiva. Eftersom en del ändå väljer att segla dit med egen båt kommer vi år att arrangera en tillfartssegling med start i hamnen vid Sanden. Vi kör respitstart och första båt till Sikhall vinner. För att göra det lite roligare och lättsammare kommer vi att vara generösa med LYS-talen. Många personer i båten ger lägre LYS och mycket barn och tjejer ger extra bonus.

KM

Förra året seglade vi KM tillsammans med jollarna. Det blev en mycket lyckad tillställning och därför gör vi på samma sätt i år. Datum är lördagen 8 september.

Nattsegling

Lördagen den 15 september blir det nattsegling från Sikhall med efterföljande ärtor och tillbehör.

Sprint Race mot andra segelklubbar

Sent i höstas hade vi bjudit in seglare från Uddevalla till sprint med våra CB-båtar. Det blev en mycket trevlig övning och vi skall försöka utöka utbytet med andra klubbar i år, men än finns inte några konkretare planer så vi får återkomma i ärendet.

Vi ses på sjön!

Arne W

Uppdaterad: 28 FEB 2013 20:14 Skribent: Arne Wolgast

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten