Hoppa till sidans innehåll

Nattseglingen 2012


Nu i lördags (15/9) seglades nattsegling från Sikhall under fina förhållanden. 6 båtar deltog och segrare blev Leif Johansson.

 

Dagen började blåsigt med frisk västan och prognosen för kvällen var ytterligare något ökande till sydväst 8-11, alltså lite på gränsen till vad som är acceptabelt för nattsegling. Vi har ju satt gränsen till 10 m/s. Första båten startade 20:15 och vinden var frisk men fullt seglingsbart. Banan var Västersten om babord och picken SV Gälle Udde samt Norman om styrbord och därefter i mål utanför klubbens brygga vid Sikhall.

Vinden avtog lite efterhand och det blev en fin segling med god sikt och en stjärnklar himmel. Trots avsaknad av månsken upplevde man inte att det var helt beckmörkt. Kort sagt blev det en mycket fin seglingsupplevelse.

Leif Johansson med besättning i Carreran kom först i mål följd av Lasse och Oscar Niklasson i deras 707:a.

Bosse och Tommy hade dukat upp trevligt i klubbstugan med ärtsoppa och varm punch som smakade härligt efter segelturen. Efter några timmar seglade Leif och Henrik tillbaka till Vänersborg medan vi övriga föredrog att övernatta i båtarna och dra hemåt på söndag förmiddag. Vi fick då riktigt frisk sydvästan med över 15 m/s i byarna.

Resultatlistan finns här.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:24 Skribent: Arne Wolgast

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten