Hoppa till sidans innehåll

CB-66 Sprint Race 2012


För säsongen 2012 avser vi att segla Sprint Race med våra CB-båtar under onsdagskvällarna i maj med början den 2/5. Anledningen till att vi inte just nu har planerat i några onsdagskvällar för Sprint Race under juni är att vi då kommer att köra träningsseglingar för H-båtar inför det SM som vi arrangerar veckan efter midsommar i Vänersborg. Det är ju många gånger samma seglare som seglar sprint och som kommer att segla H-båt. Därför tror vi det kan vara svårt att mobilisera folk så vi kan köra båda aktiviteterna samtidigt. Det vore naturligtvis bara trevligt om vi har fel i detta antagande och blir vi tillräckligt många finns det ju inget som hindrar att vi seglar Sprint även några gånger i juni. För den som vill vara med och träna med H-båtarna kommer det säkert att finnas några besättningsplatser lediga där.

Upplägget för CB Sprint Race kommer att vara korta, intensiva race i hamnen som ger mycket fokus på manövrering och taktik. Båtbyten mellan varje segling och varje båtlag seglar minst tre seglingar. Kort sagt en väldigt kul seglingsform! Alla är hjärtligt välkomna och vi delar in oss i olika båtlag från gång till gång. Den som känner sig lite osäker kan få segla med någon mer erfaren. Efter avslutad segling träffas vi i klubbhuset för lite samkväm och en enklare förtäring. Vi kommer då också att få tillfälle att diskutera kappseglingsregler och kanske ta upp någon knivig situation som uppstått under dagens seglingar. Som sagt så seglar vi i första hand onsdagarna 2/5, 9/5, 16/5, 23/5 och 30/5. Samling senast 18.15 med första start 18.30. Kom gärna i god tid så vi kan hjälpas åt att få båtarna startklara. Avgiften är 50:-/person och kväll och i detta ingår även maten.  Har du frågor så kontakta gärna Per Gustavsson 0521-612 47 eller Arne Wolgast 0705-442095.  

 

Sikhall Sprint Race

Lördagen 18/8 går det traditionella Sikhall Sprint Race av stapeln med efterföljande kräftskiva. Mer detaljer om detta kommer efter hand.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:18 Skribent: Arne Wolgast

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten