Hoppa till sidans innehåll

Vänersborgsseglare höll sig väl framme i årets första regionkval

08 JUN 2010 15:08
Årets första regionkval seglades i helgen i Stenungsund. Det var fint väder och lagom med vind.
  • Skapad: 08 JUN 2010 15:08

Stundtals var strömmen ganska stark och det var svårt att ta sig runt kryssmärket för de 19 deltagarna. Under lördagens två första seglingar var strömmen helt avgörande för vägvalet. Vänersborgsseglarna vad bra på det och Pontus vann den första seglingen och Albin den andra. Sedan ökade vinden och strömmen minskade varvid den inte hade så stor inverkan längre.

 

På söndagen gällde det att fånga de kraftiga vindskiften. Pontus Andersson lyckades bäst med det och vann båda seglingarna.

 

Efter sex seglingar är fyra av dem främsta åtta seglarna VÄSS:are.

Pontus Andersson lyckades bäst av Vänersborgarna och vann 3 av de 6 seglingarna och placerade sig trea totalt. Albin Warnicke vann ett av racen och hamnade på 5:e plats.

Martin Tystrand och Edvin Cedervall har börjat hitta formen igen och placerade sig på 7:e respektive 8:e plats.

 

Regionkvalet avrundades i sista racet med att tre Vänersborgseglare tog de tre främsta platserna och Pontus, Albin och Martin var långt före alla andra konkurrenter om man bortser från Axel Pantzare från Skoghall.

 

Seglingsmässigt såg det ännu bättre ut än vad resultatet visar, då en mamma från Stenungsund som ansvarade för att rapportera felaktiga starter på startfartyget, inte kände igen sin egen son när han tjuvstartade utan noterade Albins nummer istället. Annars hade vi fått Vänersborgseglare både på andra och tredje plats totalt. 

 

Den starkaste prestationen av alla gjorde Vänersborgs Wictor Seppi som var grön seglare förra året. Han fullföljde ändå alla racen fast strömmen ett tag var 16 meter/minut och att det i byarna blåste uppåt 10 m/s.

 

Nu har regionkvalseglarna lite drygt två månader på sig att ladda upp inför nästa regionkval som går i Mariestad.

Skribent: Niklas Warnicke

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten