Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till seglarsäsongen 2017

30 MAR 2017 21:31
Välkommen till seglarsäsongen 2017
  • Skapad: 30 MAR 2017 21:31

  En härlig sommar och fina seglingar är naturligtvis det vi alla önskar inför årets säsong. Men utöver detta så vill vi naturligtvis inom segelsällskapet få tillfälle till trevligt umgänge och gemensamma upplevelser att se tillbaka på när höstmörkret kommer åter.

 

Det finns många skäl att vara medlem i Vänersborgs segelsällskap; man får tillfälle att utöva sin sport eller sitt fritidsintresse i goda vänners lag, vi har två fina anläggningar på Sanden och den upprustade i Sikhall som står till medlemmarnas disposition och vi har glädjen att genomföra evenemang och tävlingar tillsammans. Dessutom erbjuder vi dig som medlem möjligheter att få del av utbildning inom båtliv och kappsegling.

 

Under detta verksamhetsår kommer vi som vanligt att delta i genomförandet av Aqua Blå och vi kommer att arrangera en elitserietävling för e-jollar samt en Grönviksträff som dessutom blir DM för både jolle- och kölbåtsseglare. Det finns möjligheter för alla att bidra efter sin förmåga och detta är ju särskilt viktigt att både minska våra kostnader och att öka våra intäkter för att kunna bedriva vår verksamhet i övrigt.

 

Årsmötet har vidare beslutat att vi ska lämna in en ansökan om att få arrangera ett Junior-SM under vårt jubileumsår 2019. Får vi arrangemanget så innebär det en stor satsning som vi alla måste hjälpas åt att få i hamn. Det stundar en hel del planerings- och förberedelsearbete för ett antal arbetsgrupper under 2018 och sedan en allmän kraftsamling för genomförandet 2019. Planera redan nu för semester runt helgen efter midsommar 2019!

 

Vårt årsmöte beslutade om en verksamhetsplan baserad på en långsiktig vision som styrelsen tagit fram. Det innebär att vi ska jobba med att öka medlemsantalet, att se till att det finns aktiviteter för alla medlemsgrupper, att vi ska sträva efter att vara den idrottsligt ledande föreningen i distriktet och en ledande kappseglingsarrangör samt att vi ska vara drivande i samverkan lokalt och regionalt.

 

På omstående sida finns uppgift om medlemsavgifter, träningsavgifter mm. samt när avgifterna skall vara inbetalade till segelsällskapets bankgiro 394-2828. Se till att göra din inbetalning under april månad. Om du betalar för familjemedlemskap så vore det bra om du kan notera vilka personer som ingår i familjen så att vi får rätt uppgifter om antal medlemmar i registret. Samtidigt vill vi också att ni betalar in träningsavgifter för de ungdomar som ska vara med i våra träningsgrupper under året.

 

Du får också med årets funktionärslista där du kan se vem du ska kontakta om du vill hjälpa till med något. Alla kan göra värdefulla insatser i ett gott gäng som också har trevligt tillsammans! Du får däremot inga kalendrar för jolle- och kölbåtsverksamheterna utan vi hänvisar till att hålla koll på vår hemsida www.vanersborgsss.se eftersom det sker ändringar under säsongen.

 

Det är ett styvt jobb att hålla ordning på vårt medlemsregister med nya adresser, nya telefonnummer och vilka som är familjemedlemmar. Hjälp Maria och Kristina genom att meddela eventuellt ändrade uppgifter. Du kan lämna dina ändringar via e-post This is a mailto link

 

Än en gång, välkommen till årets seglingssäsong!

 

Per Söderström

Ordförande V.G Vänd!

Avgifter för 2017

Medlemsavgift i Vänersborgs Segelsällskap

Medlemsskap ger möjlighet till att deltaga i klubbens alla aktiviteter och även att boka klubbens olika tillgångar, läs mer under Boka på hemsidan.

  • Senior 400:-

  • Junior 350:-         (Till och med det år man fyller 19 år)

  • Familj 700:-         (Gäller för alla i familjen skrivna på samma adress)

Medlemsavgiften ska betalas in senast sista 30 april på BG 394-2828 ange namn och vid familjeavgift namnen på samtliga familjemedlemmar

Avgifter 2017 för träningsgrupperna

Avgiften täcker till viss del material för att genomföra träningarna och bensin till följebåtar.

  • Grön (inklusive jolleplats) 450:-

  • Blå (inklusive jolleplats) 650:-

  • Övriga grupper (inklusive jolleplats) 850:-

Träningsavgifterna skall betalas senast den 1 Juni.

 Jolleplats

Jolleplats innefattar plats för jollen på bock utanför klubbhuset, plats för riggat segel, centerbord och roder i röda förrådet.

Om man är med i någon träningsgrupp ingår jolleplatsen i träningsavgiften.

  • För övriga finns möjlighet att hyra jolleplats. Avgiften är då 200:-.

OBS! Vid vissa tillfällen under säsongen kommer gräsmattan att upplåtas till andra aktiviteter (Framförallt under Aqua Blå), då jollarna flyttas till klubbhusets baksida.

Piratseglarskolan

Avgiften inkluderar 4 tillfällen och avslutning av vårterminen i Sikhall, och 4 tillfällen under hösten och avslutningsfest. Dessutom ingår Pirattillbehör och tillgång till optimistjollar under träffarna.

  • Pirat 550:- (inklusive medlemsskap i VSS under innevarande år). För familjemedlemmar 200:-

Avgiften betalas snarast efter upptaktsträffen. Om intresset till de begränsat antal platserna är stort, kommer de som först betalat att erbjudas plats först.

Mer information om avgifter mm finns på vår hemsida.

Skribent: Peter Karlsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten