Hoppa till sidans innehåll

Team Vänern avslutning hos KKF

01 OKT 2010 11:18
Jolleseglarna Karlstad (KKF) stod den 18 september som värd för årets Team Vänern avslutning
  • Skapad: 01 OKT 2010 11:18

Under lördagen anordnades sprintrace med tre stycken C55:or. Målet med dagen från Jolleseglarna Karlstads sida var att bjuda både seglare och föräldrar på en annan typ av segling än de är vana vid. Det var roligt att både barn och föräldrar kunde delta.

Dagen började med en gemensam genomgång och lottning av besättningar. Sedan seglades de åtta race i en serie. Mållinjen låg precis vid bryggan där besättningarna bytte båtar mellan racen. Vinden var mestadels lätt och skiftade mycket. Det blev därför stora omkastningar i racen, ena stunden låg en båt först, för att sedan hamna sist och sedan först igen!

 

c55 sprint-race

Pontus Andersson hittar det vinnande focktrimmet

 

Efter grundomgången seglades en finalsegling där de tre båtarna med bäst placering deltog. Finalen vann Pontus Andersson, VÄSS, tillsammans med Martin Håkansson, MSK, och Oscar Pantzare, SHBK.

 

       TV Pristagare

 

 

På kvällen hade KKF bullat upp med en välförsedd Taco-buffé, där även årets prisutdelning för Vänerpokalen förrättades. De tre första i varje klass fick pris. Sex Vässare placerade sig då på prispallen.

I B-optimist segrade Eric Dahl med en obruten segersvit och Wictor Seppi blev 3:a. E–jolle klassen vann Pontus Johansson och Amanda Källsbäck blev 3:a. I A-optimist blev Albin Warnicke tvåa. Endast en poäng före Pontus Andersson, i den jämnaste A-optimistklassen i Vänerpokalen på många år.

Sju välförtjänta pristagare

 

Se resultatet för Vänerpokalen

 

Skribent: Nicklas Warnicke

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten