Hoppa till sidans innehåll

Seglingsprogram Kölbåt 2011

05 MAR 2011 20:43
Kölbåtskommittén har tagit fram ett seglingsprogram för kommande säsong. De enskilda aktiviteterna hittar du i kalendern här på hemsidan och det finns en del avvikelser från upplägget förra året. Ett huvudbry har varit att hitta ett upplägg som både kan tillgodose det stora intresset för sprint race med CB-båtarna och under höstserien skall vi försöka hitta en kompromisslösning. I samband med Aqua Blå skall vi ha en sprint-tävling mot några andra klubbar. KM går av stapeln tidigare än normalt och genomförs i samarbete med jollarna.
  • Skapad: 05 MAR 2011 20:43

Här kommer lite fler detaljer:

Vi seglar Sprint Race med CB båtarna under onsdagskvällarna på vårsäsongen med samma upplägg som förra våren: korta race inne i/nära hamnen med snabba byten. Förra året tror jag vi var som mest 8 lag på en och samma kväll så det finns utrymme för många aktiva. Varje lag består av 2-3 personer och varje lag får segla 3 race. Vi kan improvisera lagens sammansättning får varje gång och vi räknar samman resultatet för varje onsdag för sig utan att betrakta vårsäsongen som en serie.

Kom gärna ner även om du känner dig lite osäker så kan du vara med tillsammans med någon mer erfaren seglare. Om inte annat brukar det bli en fin stämning bland åskådarna på bryggan. Efter seglingar träffas vi som vanligt i klubbhuset för eftersnack och en enklare förtäring.

P.S. En extra sporre; de som visar framfötterna kommer att få representera klubben på en Sprint Race tävling med några andra klubbar som vi planerar under Aqua Blå festivalen söndagen 5/6.

Under höstserien planerar vi traditionella kölbåtsseglingar på onsdagskvällarna. Det har ju visat sig att det inte är särskilt attraktivt att delta med CB-båtarna i dessa seglingar. För dessa båtar blir seglingarna ganska långa och händelselösa och dessutom är det under de flesta förhållanden väldigt svårt att segla upp till handikappet med CB-båtarna. Vi vill naturligtvis ändå gärna att klubbåtarna används flitigt och är aktiva under onsdagskvällarna på hösten. Tanken är därför att låta CB-båtarna starta samtidigt som de övriga kölbåtarna men att ge dessa en kortare, mer händelserik flervarvsbana.

Vår traditionella nattsegling planeras till lördagen den 10 september och avslutas i Sikhall med ärtor och punsch. Detta brukar vara en riktig höjdare som flera borde satsa på. Vi seglar i år i fullmåne och till traditionen hör att vi brukar ha tur med vädret och fin seglingsvind

Skribent: Arne Wolgast

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten