Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Höstmötet

17 NOV 2013 15:43
Höstmötet hölls den 14 november i klubbstugan. Tyvärr ganska få deltagare men trevligt hade vi som var där..
  • Uppdaterad: 04 NOV 2014 07:44

Årets höstmöte inleddes med att styrelsen sammanfattade säsongen som gått. Ett på det hela taget bra år med de stora arrangemangen Aqua Blå och JNoM som höjdpunkterna. Ordföranden riktade ett stort tacka till alla som bidragit till genomförandet. Det kommande året har vi ingen stor tävling på programmet och det ger oss förhoppningsvis mer tid att ta hand om våra anläggningar. Anläggningsgruppen har ställt samman underlag för en mer systematisk underhållsplan.

 

Vintern är utbildningens högsäsong och utbilningsansvarige Karl-Axel Bäck redovisade den aktuella utbildningsplanen. Närmast på tur står regelutbildning i lärgruppsform med webbstöd – nyttigt både för kappseglare och funktionärer. Lite längre fram kommer sedan utbildningar för förhandlingsdomare samt seglings- och tävlingsledare. Framåt våren återupptar vi utbildningen inom ”uppdrag segling”. I synnerhet hjärt- och lungräddningen är något för alla medlemmar att ta till sig.

 

Nytt inför nästa säsong är den seglarskola för vuxna som kölbåtsgruppen tagit fram. Tore Ottosson presenterade det tänkta upplägget och meddelade att han redan fått preliminära anmälningar!

 

Styrelsen har påbörjat ett arbete med policies för klubben avseende miljö, antidrog/antidoping, likabehandling samt säkerhet och krishantering. Detta är områden där bidragsgivare som kommun och idrottsorganisationer kommer att ställa allt tydligare krav på föreningarna och vår ambition är att vara ute i god tid och att genomföra det på en för oss rimlig nivå. Samtidigt är det ett mycket bra stöd för oss själva i vardagen. Arbetet kommer att utmynna i ett antal policydokument och stödjande handledningar som vi kommer att använda för utbildning  och tillämpning inom hela föreningen.

 

Möte fick en rapport från distriktskonferensen och Träffen på Bosön. Efter det att sammanslagningen med SBU tills vidare är lagd på is fokuseras nu diskussionerna på hur seglingens organisationer ska utvecklas och stärkas. Förbundet vill under det kommande året ta fram en strategi för det långsiktiga arbetet med dessa frågor.

 

Ordföranden rapporterade att det pågår ett detaljplanearbete för Norra Sanden med inriktning att säkerställa och förbättra området för arrangemang och evenemang.

 

Valberedningen konstaterar att läget inför årsmötet ser bra ut. Det behövs ytterligare goda krafter som att bilda en arbetsgrupp för vår evenemangsverksamhet, för anläggningarna samt för den kommande valberedningen. Johan Vångfors tar tacksamt emot tips och intresseanmälningar.

Skribent: Per Söderström

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten