Hoppa till sidans innehåll

JSM rapport från coachen

05 JUL 2011 12:01
Nicklas Warnicke som är Team Väner-general och bidrog med coachning under JSM i Arkösund har sammanfattat resultaten för alla klasser av Team Väner-intresse.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2013 22:46

Hej alla Team Vänerseglare

 

Vi har nu avverkat första halvan av årets seglingssäsong genom vårt deltagande under JSM i Arkösund.

På JSM ställde Team Vänern upp med 14 st deltagare + 5 deltagare som nu går på seglargymnasier och coachas genom dessa.

11 st optimist, 5 st E-jolle och 2 st  Laser –seglare.

 

Under de fyra dagar som JSM-pågick var det ett stabilt högtryck över området och molnen var lätträknade. Undertecknad mätte aldrig några vindhastigheter över 4 m/s då regattorna pågick.

 

Laserseglarna gjorde som vanligt bra ifrån sig och Kim Carlsson blev 2:a och Oskar Niklasson blev 5:a.

 

E-jolleseglarna visade också framfötterna och i tjejklassen slutade Amanda Hallgren 5:a och Helene Radich 10:a.

I killklassen blev Edvin Cedervall bästa -97:a bland svenskarna, som bl.a. fick värdefulla tipps av Victor Pantzare som själv lyckades bäst av killarna.

 

I Optimist XS, d.v.s. i den yngsta optimistklassen där man seglar korta banor nära land, vann Team Vänerseglaren Hugo Andersson från Vänersborg totalt en övertygande seger.

 

På stora optimistbanan ställde 10 st Team Vänerseglare upp. Fem av dessa tog sig sedan vidare till guldfinal vilket är fler än de som kommit med föregående år.

I guldfinalen gick det resultatmässigt inte så bra i den väldigt lätta vinden och den skvalpiga sjön, för de välväxta Västgötarna då de är mellan 13-14 år och huvudet högre än många medtävlare. Hade det blåst 12-14 m/s hade troligtvis blivit omvända resultat. Däremot seglade våra seglare väldigt bra och var bl.a. ensamma om att hitta högerfördelen i första racet i kvalseglingarna. Bäst av Team Vänerseglarna klarade sig Axel Pantzare med en 28:e plats av totalt 126 killar.

Flera av våra seglare som seglade i silverfinalen hade knappt seglat regionkval innan men hade en väldigt brant inlärningskurva vilket gjorde att de avslutade silverfinalen med några riktigt bra seglingar. Eric Dahl lyckades bäst i den lätta vinden med en sammanlagd 15:e plats.

Skribent: Nicklas Warnicke

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten