Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till årets Sikhallsläger, det 65:e i ordningen, den 12-14 juni -Uppdaterad 9 juni

01 JUN 2020 09:39
  • Uppdaterad: 01 JUN 2020 09:39

Nu är anmälan till årets Sikhallsläger öppen.

Anmäl här

Uppdaterad 20-06-09

Inbjudan till årets Sikhallsläger, det 65:e i ordningen, den 12-14 juni

Deltagande

Lägret är öppet för jolleseglare i Vänersborgs Segelsällskap.

Anmälan

Senast tisdagen den 9:e juni via denna länk på hemsidan: Anmäl här

Anmälan är komplett när lägeravgiften 750 SEK betalats in på VäSS Bankgiro 394-2828. Märk inbetalningen med seglarens namn! 

 

Tvingas vi av något skäl att ställa in lägret återbetalas hela anmälningsavgiften.

Avbokning efter anmälningstidens utgång återbetalas med 100% av avgiften vid sjukdom. Vid sjukdom meddela Peter Skogh 0703-578890.

Lärorikt och kul!  

Lägret är öppet för alla jolleseglare. Deltagarna delas upp i grupper beroende på erfarenhet.

Vi bor om möjligt  i vår klubbstuga och har Sikhallsmagasinet som back-up.

Plats finns att sätta upp medtaget tält på gräsmattan runt klubbhuset om någon förälder önskar det.

 

Krav för deltagande: Simkunnighet motsvarande 200 meter och gällande medlemskap i Vänersborgs Segelsällskap.

Om du inte har egen båt har vi möjlighet att låna ut några få optimister (hämtas och lämnas på Sanden). Markera i anmälan om du behöver låna båt.

Tidsschema

Samling och ankomstanmälan vid VäSS:s klubbhus i Sikhall på fredag mellan kl. 17:00 och 19:00.

Seglingarna avslutas på söndagen vid 15-tiden, därefter avslutning med fika. Lägret är slut senast kl. 17 söndag.

Familjefest

En liten familjefest med föräldrasegling, höjdpunkternas höjdpunkt och grillning planeras till lördag kväll vid 18-tiden (obs!! seglingsovana är meriterande). Boka deltagande i anmälan. Betalas på plats.

Arrangemang

Mycket segling och många barn, kräver att föräldrar ställer upp och hjälper till med de praktiska bestyren. Markera när ni har möjlighet att vara på plats i anmälan. 

Efter anmälans utgång kommer arbetsschema att läggas upp för helgen. Följande är de brukliga passen: Kök, Städning, Bära båtar, Nattvakt, Slutstädning

 

Arbetsschemat är i pappersformat och kommer att ligga framme i klubbhuset tisdagen innan lägret. Har du barn på lägret ser vi gärna att du fyller i dig på minst ett pass, arbetet brukar inte vara speciellt betungande.

 

Covid -19

Information om hur vi jobbar med situationen kring Corona-viruset.

 

VäSS Jollesektion och Styrelse utvärderar kontinuerligt situationen kring Corona Virusets framfart och huvudinriktningen är att följa de rekommendationer som ges av RF gällande idrotts samlingar med mindre än 50 deltagare och folkhälsomyndighetens rekommendation om att Kollo och liknande lägerverksamheter för barn och ungdomar (födda 2002 eller senare) kan genomföras i närområdet.

 

Som läget är just nu planerar vi att genomföra lägret med ett antal åtgärder vidtagna. De stora utmaningarna har vi i de situationer där de aktiva inte är ute på havet, såsom samlingar, matpauser och sova tillsammans. Följande åtgärder kommer vi att vidta för att minimera risken för att sprida smitta. Mat kommer att serveras av kökspersonal portionsvis. Seglarna kommer alltså inte ta varken bestick, tallrikar eller mat själva.

Vi kommer förbereda sovsalar för att kunna hålla lite längre avstånd när man sover. Inga gemensamma handdukar kommer att finnas så ta med egna. Vi kommer se till att tvättutrymmen tvättas ofta 

 

Naturligtvis är föräldrar och syskon välkomna att hälsa på under lägret men beroende på antal deltagare kan det bli aktuellt med vissa restriktioner för att undvika samlingar med mer än 50 personer!

 

Precis som i resten av samhället så ska seglare, föräldrar eller funktionärer stanna hemma om man är det minsta hostig, snuvig, har ont i halsen eller är sjuk på annat sätt.

Är det någon som känner sig obekväm med att sova över finns möjligheten att åka hem på kvällen för att sedan komma tillbaka nästa morgon. Vi ser då gärna att man stannar tills kvällsmat intagits och kommer på morgonen så att man kan delta i gemensam frukost.

Kläder och utrustning

Vi sover på golvet, så luftmadrass och sovsäck eller liknande rekommenderas

Rejält med ombyte! Seglarkläderna brukar bli genomblöta och torkmöjligheterna är små med så många deltagare. Föräldrar som kommer och hälsar på, bör lasta bilen full med varma och torra kläder!

Toalettartiklar och handukar

Namna alla prylar, såväl till båten som dina personliga grejer. Det blir en väldig röra med så många seglare och det är lätt att blanda ihop sina saker. 

 

Kvarglömda prylar kan hämtas i klubbhuset på Sanden efteråt!

Vägbeskrivning

Från Vbg mot Karlstad väg 45. Efter sex km tag höger mot Gestad. Efter ca 12 km krokig

väg tag hö vid skylten ” Sikhall 2 ”. När du ser vatten efter ca en km, i en skarp vänsterkurva - tag hö in på liten väg med träskylt ”Sikhalls Magasin ”. Kommer fram till campingen har du kört för långt.

 

Om du har frågor, Kontakta: Christer 070-9911833 eller Peter 0703-578890

 

Välkommen!

Skribent: Peter Skogh
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten