Hoppa till sidans innehåll

Höstmöte kölbåt

19 NOV 2012 14:48
Höstmöte Kölbåt onsdagen 28/11kl 1900 på Sanden

  • Skapad: 19 NOV 2012 14:48

Äntligen är det dags för höstmöte för kölbåtsseglarna!

På programmet:
•    Summering och prisutdelning för den gångna seglingssäsongen.
•    Planering av nästa års kölbåtsverksamhet.
Vi har i år haft ett förhållandevis bra deltagande i våra aktiviteter och i stort sätt hela programmet har kunnat genomföras. Dock kunde ett par kvällsseglingar inte fullföljas eftersom någon har en förmåga att ofta stänga av fläkten kl 1845!                                                                                                                                                                     
Men………..vi är fortfarande alldeles för få aktiva kölbåtsseglare för att kunna ha en stabil och riktigt rolig verksamhet. Med ökat deltagarantal ökar ju också sannolikheten att flera båtar skall ha handikapp som ligger nära varandra och då blir det naturligtvis mycket roligare segling. Vid ett strategimöte för styrelsen sattes ett mål på att vi på ett par års sikt borde ha minst 50 aktiva kölbåtsseglare vilket betyder 15-20 båtar på våra klubbseglingar. Vad behövs för att komma dit?
Idéer som ventilerades på strategimötet var t.ex. att flytta poängseglingarna till torsdagar för att skapa en bättre samhörighet med jolleseglarna och att försöka få till stånd någon form av ”shorthanded”- segling. Hoppas vi kan få en bra diskussion om detta när vi träffas.

•    Våra klubbåtar; är det rätt båttyp för vår verksamhet? Det finns röster som höjts för att vi borde byta till C55:or.
•    Förarbevisutbildning
•    Seglarskola för vuxna till sommaren
•    Hur gör Collberg? Vi tittar på (via Trac-trac) och diskuterar några sekvenser från sommaren H-båts SM och försöker förstå vad som gör mästaren.


Vi bjuder på en enklare förtäring och för att kunna planera detta är jag tacksam för att få reda på hur många som kommer. Hör gärna av dig till This is a mailto link.
Alla nya och gamla kölbåtsseglare är hjärtligt välkomna!

Skribent: Arne Wolgast

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten