Hoppa till sidans innehåll

Annorlunda Grönt KM i höstrusk

27 SEP 2010 12:38
Av årets 18 nybörjare kom 10 stycken till start till årets KM för gröna seglare, på Sanden.

Se Picasa web-album för fler bilder.
  • Skapad: 27 SEP 2010 12:38

En helgdag hade valts då klubbmästaren skulle koras, för att riktigt kunna ägna sig åt segling med tanke på höstens tidiga kvällar.

Tyvärr var inte vädret med de gröna. Effekten av frontpassagen, med kyla, regn och byiga vindar, kom tidigare på dagen än vad man kunnat hoppas på. Några av seglarna som kommit längst i sin seglarutbildning hade helst av allt seglat i sin optimist ändå, och helt säkert gjort det mycket bra, men nu ändrades istället upplägget på dagen så att alla skulle få ut så mycket som möjligt.

Efter en inledande samling och uppvärmningslek delades deltagarna upp i 3 lag som tillsammans med ledare i varje CB66:a fick tävla mot varandra i Match-Racing. Det blev en blöt och tät kamp där alla fick kämpa för att hålla sin båt på rätt köl i den byiga och regniga vinden, som från början låg stadigt kring 6-7 m/s men i byarna hade ganska mycket mer att komma med. CB66an var nog en ny erfarenhet för de flesta, och beskrivs av en del som lite trög och svårseglad till dess man får upp den i planing, men då piper den i gengäld iväg desto bättre med en skön känsla som följd. Efter en del justeringar fick vi igång första starten. De gröna seglarna sågs ihop med ledarna kämpa för att kränga ner de lite större båtarna, skota, gippa och ett par fick prova på att styra när det inte var så tätt (och ledarna förmådde sig att släppa rodret). Det blev omkastningar i ett par av matcherna och vi fick användning för våra regelkunskaper, för att försöka få rätt till väg då båtarna möttes. STYRBORD låter helt klart bättre i kör. Tävlingsnerv, laganda och koncentration kunde märkas hos de flesta, trots en del kalla och blöta fingrar. Mersmak!

I klubbhuset serverades hamburgare till seglarna och föräldrar/syskon nog var ganska glada att komma in i värmen, och poängen kunde börja summeras. Efter det att varje lag hade seglat 2 matcher låg alla på lika poäng. För att ändå få en klubbmästare bland de gröna tävlande blev därför den avslutande poängpromenaden avgörande, med frågor från årets seglingsutbildning. Lite udda mot vad från början var tänkt, och seglingsföreskrifterna angav, men en segrare måste ju trots allt utses!

Moa Kölfeldt hade flest rätt svar och blev vinnare, följt av Ellen Landström, och på delad 3e plats Lovisa Fors och Elin Dahl. Resterande 6 tävlande kom på 4e plats och alla fick lika fina sporttröjor (för en del något att växa i) och kepsar gjorda för vattensport. Alltihop sponsrat av Volvo Aero.  Grattis till alla pristagarna.

 

 

 

Skribent: Fredrik Kullenberg

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten