Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till Seglarskola Sommaren 2018

30 MAJ 2018 13:34
Lär dig segla med Vänersborgs Segelsällskaps sommarseglarskola!

Under vecka 32 och 33 välkomnar vi alla mellan 8 och 14 år till en vecka fylld med segling, bad och lek.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2018 13:50

 

Under vecka 32 och 33 välkomnar vi alla mellan 8 och 14 år till en vecka fylld med segling, bad och lek. Vi erbjuder en kvalitativ och innehållsrik utbildning, där teori och praktik varvas utifrån Svenska Seglarförbundets kursplan för seglarskola. Vi erbjuder både nybörjarkurs och fortsättningskurs under dessa veckor.

 

Nybörjarkurs: Under nybörjarkursen får du lära dig att gasa och bromsa med segelbåt och hur vindens riktning påverkar oss som seglar. Du får också lära dig delarna som finns på en segelbåt, vad de är till för och hur du förbereder allt för att gå ut och segla. Dessutom får du under nybörjarkursen lära dig att lägga till med segelbåt och hur du ska justera seglen beroende på vindens riktning. Vi provar på och upptäcker segling. 

Fortsättningskurs: Kursen kommer att i stor utsträckning individ anpassas efter seglarnas behov och utgår ifrån Seglarförbundets kursupplägg för Fortsättningskurs och Grön kappseglingskurs

 

Seglarskolan anordnas som ett dagläger från kl 9-16, måndag till fredag. Det finns möjlighet att lämna barnen kl 8.00. Vi utgår från vårt klubbhus på Sanden i Vänersborg.  Alla tar med sig sin egen matsäck som vi äter gemensamt mitt på dagen.

LÄS MER OM SEGLARSKOLAN HÄR

I SAMMARBETE MED VÄNERSBORGS KOMMUN ERBJUDER ÄVEN

Seglarskola INTRO!  Segling för nybörjare

 

 

Skribent: Niklas Karlsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten