Hoppa till sidans innehåll

DM för Optimist och E-jolle seglades i Skoghall i Söndags

19 SEP 2011 16:36
Täta race i Skoghall i Söndags!
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:17

En av VVSF-historiens jämnaste DM-seglingar i Optimistjolleklassen avgjordes i Skoghall i söndags. När de tre seglingarna hade avgjords visade sig att de tre främsta seglarna som alla seglar för Vänersborg, hade samma platspoäng. När man har samma platspoäng avgörs seglingarna av vem som har flest 1:a platser. Lukas Andersson som gjorde två av sina bästa seglingar för säsongen spikade två seglingar och vann därmed DM totalt i Optimistklassen. Eric Dahl som också gjorde några av sina bästa seglingar i år i den byiga och stundtals hårda vinden var först i mål i den andra seglingen vilket placerade honom på andra plats totalt. Albin Warnicke som hade samma platspoäng som de två första blev då trea då han inte var först i mål i någon av seglingarna.

I E-jolle klassen dominerade Skoghalsseglarna Oscar och Victor Pantzare som även seglat VM tidigare i år genom att ta första och andra plasten i går på DM. Tre och fyra kom VäSS tjejerna Amanda Källsbäck och Olivia Niclasson som också gjorde jämna och bra seglingar.

I samband med DM-seglingarna arrangerades även en B-optimist tävling där sju deltagare ställde upp. Hugo Andersson från Vänersborg vann samtliga seglingar och stod därigenom som segrare i denna tävling.

Se resultatlistan från DM och B-optimistävlingen: 

http://www.laget.se/sbsjolle/dokument/315801/%5B20980%5D315801.pdf

Skribent: Peter Dahl

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten