Hoppa till sidans innehåll

Röd grupp


För seglare i röd grupp är segling deras sport. Röda seglare har oftast flera års erfarenhet av segling och tävlar på eller, ska snart göra sin första tävling på nationell nivå.


Röd grupp tävlar och tränar från tidig vår till sen höst och söker kvalificerat motstånd för såväl träning som för tävling. Inom gruppen strävar vi efter att bli bättre tillsammans och stöttar varandra till framgång. Träning och tävling är bästa vägen till att förbättra sig - därför tränar och tävlar vi mycket.

 

Röd grupp ställer upp och hjälper och stöttar yngre klubbkompisar och peppar dem till framgång och till att vilja utvecklas. Röda seglare uppmuntras att ta del av ledarutbildningar i föreningen och erbjuds efter utbildning att vara ledare för yngre klubbkompisar.

 

 

 

Träningen omfattar mer avancerad hantering av båten. Ett större fokus läggs vid taktik och regeltillämpningar.

röd och svart

Seglarna sätter själva individuella mål tillsammans med ledarna. Seglarna uppmuntras ta stort ansvar för utformning av mål och målsättningar, och att ta ansvar för sin träning.

Röd grupp börjar segla så snart det är isfritt. Sedan tränar vi en gång i veckan fram till maj då vi även börjar segla poängseglingar. Vårsäsongen håller på fram till skolavslutningen och avslutas med Sikhallslägret. Under våren kommer seglare från röd grupp delta i regionkval och rikskval samt lokala regattor och träningsläger.


Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:56

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten