Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Grön Grupp


 

Inbjudan till Seglarskola & Grönträningsgrupp 2018

 

Grön Grupp och Seglarskola

 

Grön grupp bedrivs både som seglarskola och träningsgrupp för nivåerna Nybörjare-, Fortsättare- och Kappseglare Grön. Efter avklarad nivå har man möjlighet att ta Seglarmärket i valörerna Brons, Silver och Guld. Vi kommer dock att leka och träna som en stor grupp, eller flexibla smågrupper.

grön seglare

 Vi börjar med upptakt för både föräldrar och barn i slutet av Mars.


Det är ett roligt och händelserikt program i Grön Grupp, och vi lär oss om båtar, vatten och vind genom lek, teori och praktiska övningar på land (landoptimist), i badhus och nära bryggan, med hjälp av erfarna instruktörer. När vädret tillåter blir det mer tonvikt på seglingsövningar.

 

Flytväst och regnkläder är allt som behövs, men det viktigaste är att man har en god vattenvana (motsvarade att kunna simma 200 meter) och gillar att vara ute mycket. Vi seglar Optimistjolle. Klubben har sju stycken jollar att låna ut i mån av tillgång, men bäst är att skaffa en egen billig begagnad båt, som med lite underhåll inte tappar i värde.

På upptakten ges information om lämplig klädsel och båt. Som vuxen medlem finns möjligheter att ta del i klubbens verksamhet. Exempelvis utbildning, segling i våra CB66or, som ledare och många andra sociala aktiviteter. Välkomna! Inbjudan till Nybörjarsegling Segling är roligt!

Jollesegling är för både tjejer och killar där man utvecklar sin koncentration och förmåga att ta sig dit man vill på vattnet med bara vindens hjälp. Varje väder har nya förutsättningar. Vare sig man bara vill lära sig grunderna, eller göra segling till sin tävlingsidrott, börjar alla i Grön Grupp.

Teknik, kunskap och erfarenhet får du genom att träna med oss, och får på köpet många nya seglarkompisar.

Grön Grupp riktar sig främst till er i årskurs 2 och uppåt.

Inga förkunskaper krävs.

Grön Grupp har formen av seglarskola på nybörjarnivå under hela våren med sikte på att ta Seglarmärket.

Vårsäsongen avslutas med det populära Sikhallslägret.

På sommaren kan man gå i sommarseglarskola, och även prova på med lättare kappseglingar inom klubben. Grön grupp fortsätter efter sommarlovet till september.

 

 

Uppdaterad: 13 APR 2018 17:03 Skribent: Fredrik Kullenberg

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten