Hoppa till sidans innehåll

Sommarseglarskola


Optimistseglare

 

Inbjudan till Seglarskola

Sommaren 2019

 

Lär dig segla med Vänersborgs Segelsällskaps sommarseglarskola!

Under vecka 32 och 33 välkomnar vi alla mellan 8 och 14 år till en vecka fylld med segling, bad och lek. Vi erbjuder en kvalitativ och innehållsrik utbildning, där teori och praktik varvas utifrån Svenska Seglarförbundets kursplan för seglarskola. Vi erbjuder både nybörjarkurs och fortsättningskurs under dessa veckor.

 

Nybörjarkurs: Under nybörjarkursen får du lära dig att gasa och bromsa med segelbåt och hur vindens riktning påverkar oss som seglar. Du får också lära dig delarna som finns på en segelbåt, vad de är till för och hur du förbereder allt för att gå ut och segla. Dessutom får du under nybörjarkursen lära dig att lägga till med segelbåt och hur du ska justera seglen beroende på vindens riktning. Vi provar på och upptäcker segling. 

Fortsättningskurs: Kursen kommer att i stor utsträckning individ anpassas efter seglarnas behov och utgår ifrån Seglarförbundets kursupplägg för Fortsättningskurs och Grön kappseglingskurs

 

Seglarskolan anordnas som ett dagläger från kl 9-16, måndag till fredag. Det finns möjlighet att lämna barnen kl 8.00. Vi utgår från vårt klubbhus på Sanden i Vänersborg.  Alla tar med sig sin egen matsäck som vi äter gemensamt mitt på dagen.

 • Kursavgift:
  • För barn som ännu inte är medlemmar är kostnaden:
   * 1500:- om du har egen båt samt
   * 1850:- om ni vill hyra båt av klubben
  • För barn som är medlemmar är kostnaden:
   * 1300:- om du har egen båt samt
   * 1650:- om ni vill hyra båt av klubben


 • Kurstider: Vecka 32 (6 till 10 augusti) och Vecka 33 (13 till 17 augusti).

 • Ålder: 8-14 år

 • Förkunskap: God vattenvana, motsvarande att kunna simma 200m

 • Plats: Sanden, Vänersborg

 • INTRESSEANMÄLAN: Görs genom att maila Namn och ålder, e-post (förälder) samt sommarseglarskola, k.niklas(at)gmail.com 

Mer information Vänersborgs segelsällskaps hemsida eller på VSS Facebooksida. Har ni frågor kontakta gärna Niklas Karlsson på k.niklas(at)gmail.com


Lite ytterligare info om att börja segla: