Hoppa till sidans innehåll

Jollesektionen


- Seglarskola Sommar  -22, OBS platser kvar! info och anmälan -länk

Välkomna till Jollesektionen i Vänersborgs segelsällskap!

Välkommen till vår klubb där vi ständigt utvecklar vårat program som spänner hela vägen från nybörjarskola via träning för kappseglare på lokal- riks- och internationell nivå.

Jollesegling är en idrott där du utvecklar du din fysik, koncentration och förmåga att självständigt, eller i besättning, fatta komplexa beslut med hjälp av ständigt skiftande förutsättningar som hav, vind och konkurrenter erbjuder. Men mest är det roligt att bara segla.

För de minsta, går i årskurs 1 har vi en piratskola som går ut på att under lekfulla, och ganska spännande former, göra seglingsnära aktiviteter och lära sig om båtar och sjön.  

Går du i årskurs 2 eller är äldre har vi en kunskapsbaserad gruppindelning som baseras på kunskapsnivå. Färgskalan kommer från Svenska Seglarförbundets tidigare s.k. Färgpyramid.

  

Genom en bred och livskraftig bas med många seglare och föräldrar i klubben, kan vi även ha en topp med ambitioner att tävla på elitnivå.

Med ett stort engagemang från ledare och föräldrar ser vi till att på samma gång ha kul och hög kvalitet, för alla oavsett ålder och nivå.   

 

Läs mer om våra grupper via länkarna till vänster.

Medlemsskap och avgifter kan du läsa mer om här

Som vanligt arrangerar klubben dessutom seglingar i form av poängseglingar, KM och Grönviksträffen, och deltar bland annat själva aktivt i Vänerpokalen, och Lilla Tjörn Runt, mm.


Under hösten fortsätter våra träningsgrupper fram till slutet av september och vi avslutar så säsongen med en fest i november.

Väl mött på Sanden och på sjön!

 

Uppdaterad: 04 DEC 2017 20:37 Skribent: Thorbjörn Källsbäck

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Emil_top_logga

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

quality

verkstan_i_oxnered

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

abkh_logo_rgb_liten