Hoppa till sidans innehåll

Segelsällskapet


Vänersborgs Segelsällskap samlar seglarna sedan 1909

Vänersborgs Segelsällskap, VSS (Svenska Seglarförbundets förkortning är VäSS), är en förening med ca 500 medlemmar. VSS är en mycket aktiv förening som engagerar både jolle- och kölbåtsseglare. Under vår och höst anordnas det seglingar för kölbåtar inom klubben på vardagskvällar (poängseglingar). På tisdagarna tränar jollesektionen både teori och segling. När vädret tillåter framåt maj har vi även seglingsträning på fredagar. Vårsäsongen för jollar avslutas med det traditionella och alltid lika populära Sikhallslägret.

VSS har en fin tradition att arrangera regattor av olika slag. Tack vare duktiga och mycket engagerade medlemmar blir det som regel fina och sportsliga arrangemang som gläder både gäster som Vänersborgare.   

 

Klubben äger anläggningar, vilka medlemmarna ställt upp och byggt med egna krafter. Klubbhuset Sanden används året om. Vintertid ordnas aktiviteter som temakvällar, teorikurser och mycket annat. Sikhall är klubbens ”uthamn” och besöks av såväl medlemmar som gästande båtar under sommarsäsongen. Därifrån startar också höstens kölbåtsseglingar, Sikhall Sprint Race med avslutande kräftskiva och nattseglingen.

Vänersborgs Segelsällskap som grundades 1909, är en mycket aktiv förening med stor satsning på våra ungdomar. Våra medlemmar är vår största tillgång och kommer att vara så även i framtiden.

 

Styrelsen

 
Uppdaterad: 24 NOV 2017 16:48

Emil_top_logga

 

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

 

quality

 

verkstan_i_oxnered

 

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

 

abkh_logo_rgb_liten

 

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info