Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola


Inbjudan seglarskola 2017 (grön grupp)

Börja med segling! Vänersborgs Segelsällskap välkomnar dig och dina föräldrar till vårt klubbhus för upptaktsträff och föräldrainformation på Sanden tisdag den 2 maj kl 18.
 

Segling för barn, ungdomar och hela familjen!

Som ny seglare i klubben går det bra att prova på de första gångerna innan man bestämt sig för att fortsätta.

 

Piratseglarskolan finns även för de yngre (åk 1), och är mycket uppskattad. Hela familjen blir medlemmar till rabatterat avgift. Se mer information på: http://www7.idrottonline.se/VanersborgsSS-Segling/Segelsallskapet/BliMedlemAvgifter/

 

Det är ett roligt och händelserikt program i Grön Grupp, och vi lär oss om båtar, vatten och vind genom lek, teori och praktiska övningar på land (landoptimist), i badhus och nära bryggan, med hjälp av erfarna instruktörer. När vädret tillåter blir det mer tonvikt på seglingsövningar. Flytväst och regnkläder är allt som behövs, men det viktigaste är att man har en god vattenvana (motsvarade att kunna simma 200 meter) och gillar att vara ute mycket.

 

Vi seglar Optimistjolle. Klubben har sju stycken jollar att låna ut i mån av tillgång, men bäst är att skaffa en egen billig begagnad båt, som med lite underhåll inte tappar i värde. På upptakten ges information om lämplig klädsel och båt.

 

Som vuxen medlem finns möjligheter att ta del i klubbens verksamhet. Exempelvis utbildning, segling i våra CB66or, som ledare och många andra sociala aktiviteter. Välkomna!

 

Inbjudan till Nybörjarsegling 2017

Segling är roligt! Jollesegling är för både tjejer och killar där man utvecklar sin koncentration och förmåga att ta sig dit man vill på vattnet med bara vindens hjälp. Varje väder har nya förutsättningar. Vare sig man bara vill lära sig grunderna, eller göra segling till sin tävlingsidrott, börjar alla i Grön Grupp. Teknik, kunskap och erfarenhet får du genom att träna med oss, och får på köpet många nya seglarkompisar.

 

Grön Grupp riktar sig främst till er i årskurs 2 och uppåt. Inga förkunskaper krävs. Grön Grupp har formen av seglarskola på nybörjarnivå under hela våren med sikte på att ta Seglarmärket.

 

Vårsäsongen avslutas med det populära Sikhallslägret. På sommaren kan man gå i sommarseglarskola, och även prova på med lättare kappseglingar inom klubben. Grön grupp fortsätter efter sommarlovet till september.

 

Program Grön Grupp säsongen 2017:

  • Upptaktsträff & Föräldrainformation (Sanden) Tisdagen den 2’e maj kl 18
  • Seglingsstart - Sanden Lördag den 6’e maj, kl. 10 - 14
  • Grön Träning, inklusive seglarskola (Sanden) fortsätter sedan på Tisdagar kl. 18-20, fram till skolavslutningen
  • Tippövning i badhus (Älvhögsborg Trollhättan), mot slutet av maj
  • Seglarläger (i Sikhall), runt skolavslutningen
  • Grön grupp fortsätter på hösten, efter skolstarten

Frågor, Kontakt: Torvald Asplund tel 0700-825022 eller Stefan Olausson tel 0707-175603

Uppdaterad: 2017-04-18 12:27
Skribent: Fredrik Kullenberg

Emil_top_logga

 

ica-kvantum-logotyp

 

signsemaillogga

 

quality

 

verkstan_i_oxnered

 

gravander

 

Vbgkommunlogo_vanster

VisitThnVbg

 

abkh_logo_rgb_liten

 

Postadress:
Vänersborgs SS - Segling
Box 9
46221 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052167306
E-post: This is a mailto link

Se all info